Standaard spanplafond

Een spanplafond geeft elk interieur een meerwaarde!

Een standaard spanplafond is het meest voorkomende spanplafondsysteem dat kan worden gebruikt in elke ruimte, zoals winkels, kantoren en particuliere woningen. Het wordt ook gebruikt in ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad.

In nieuwbouw draagt het bij tot een uiterst strak geheel, terwijl het bij renovatie mankementen en scheuren kan verbergen. Het vervangt uw oude plafondbekleding door een nieuwe, technische oplossing.

Lichtarmaturen, luidsprekers, rookmelders en andere apparatuur kunnen perfect worden geïntegreerd. Wij denken graag met je mee over de keuzes voor je project en adviseren je met plezier over de ideale integratiemogelijkheden zodat alles naadloos overloopt in je spanplafond.

Xeiling

Wanneer een spanplafond plaatsen?

Een standaard spanplafond plaatsen is ideaal tijdens een plafondrenovatie maar is ook perfect mogelijk te plaatsen bij nieuwe plafonds met bijvoorbeeld zichtbare nutsvoorzieningen.

De kosten voor het opknappen van een bestaand plafond kunnen hoog oplopen. Het kost veel manuren om een bestaand plafond volledig te egaliseren. Bovendien veroorzaken plafonds van gips of Gyproc veel stof en vuil. Een spanplafond wordt snel en stofvrij geplaatst.

Ook indien je te maken hebt met zichtbare nutsleidingen die tegen het plafond zijn bevestigd kan een nieuw spanplafond ideaal zijn. Bestaande leidingen kunnen direct achter het doek worden weggewerkt. Er zijn geen dure bouwwerkzaamheden nodig om ze op te ruimen.

Het herstellen van bestaande plafondornamenten zoals rozetten, lijsten en hoekornamenten blijft echter een dure klus. U kunt de bestaande ornamenten aan het plafond laten hangen en vlak daaronder een spanplafond aanbrengen. Zo kunt u genieten van een mooi strak plafond zonder dure restoratiewerkzaamheden.

Een bestaand plafond die te hoog is, kan met een spanplafond verlaagd worden tot ongeveer 240 cm. Zo hoeft u de ruimte minder te verwarmen. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren.

Zolder of ruimte met schuine wand

Een zolder of een ruimte met schuine wanden heeft vaak lastige hoeken, waardoor het een uitdaging is, deze ruimte optimaal te gebruiken. Onze spanplafonds zijn makkelijk te plaatsen en creëren een ruimtelijk effect in ruimtes met schuine wanden.

Ook voor de zolder of een ruimte met schuine wanden, biedt Xeiling u eindeloos veel keuzemogelijkheden in materiaal, kleur en verlichting. U maakt van de zolder op deze manier een nuttige ruimte.

Eigen Schrijnwerk

In veel gevallen moeten er aanpassingen gebeuren aan het bestaande schrijnwerk zoals het uitwerken van koepels en lichtstraten of het voorzien van rolluikkasten, gordijnkasten, retombées of ander klein schrijnwerk. Deze aanpassingen kunnen door onze techniekers feilloos worden uitgevoerd.

Kenmerken
Standaard spanplafond

 • polyester geweven doek met een polyurethaan coating
 • thermisch en akoestisch isolerend
 • naadloos tot 5,10 m. breedte
 • max. lengte tot 50 m. in één stuk
 • brandattest Euroclass B-s1, d0 (EN 13501-1)
 • 100% vocht- en chloorbestendig
 • standaard 3 kleuren (wit, klassiek wit, zwart)
 • andere kleuren op aanvraag
 • optie: print
 • internationale keurmerken
 • 10 jaar garantie
 • made in Europe

Een greep uit onze realisaties

Vraag uw offerte