Lichtdoorlatend spanplafond

Translucide plafonds brengen licht en warmte in elk interieur

Een lichtdoorlatend spanplafond, ook wel een lichtplafond genoemd, is een plafond waar de ledverlichting boven het spanplafond wordt geplaatst. Hierdoor ontstaat een lichtgevend oppervlak dat een bijzondere uitstraling geeft aan interieurs, winkels, restaurants en kantoren.

Een lichtdoorlatend spanplafond wordt ook vaak gebruikt om koepels of lichtstraten te camoufleren waardoor men overdag toch het zonlicht binnenkrijgt en men deze ’s avonds kan laten oplichten.

Wij bieden een fantastisch assortiment lichtbakken die beschikbaar zijn in standaardmaten, maar ook op maat kunnen worden gemaakt volgens uw wensen. Kies uit verschillende vormen en afwerkingen om een unieke lichtervaring te creëren voor elke omgeving. Elke lichtbak is voorzien van een wit doorschijnend spandoek met LED-verlichting en kan onafhankelijk worden opgehangen of rechtstreeks aan een draagconstructie worden bevestigd.

 

Xeiling

Belangrijke factoren lichtplafond

Verlichte spanplafonds zijn een innovatieve verlichtingsoplossing die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Ze bieden een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verlichting, zoals een meer gelijkmatige verlichting, een rustgevende sfeer en minder reflecties. Bovendien kunnen ze voor verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals sfeerverlichting, algemene verlichting en zelfs werkplekverlichting.

Het ontwerpen en installeren van verlichte spanplafonds is echter een uitdagende taak en het is essentieel om rekening te houden met verschillende factoren om optimale resultaten te bereiken.

Een van de belangrijkste factoren is de materiaalkeuze. De doorschijnendheid van het materiaal van het spanplafond speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de lichttransmissie en de algehele verlichtingskwaliteit. Ons lichtplafond is verkrijgbaar in lichttransmissies van 30, 50 en 70%.
De keuze van de lichtbron is ook essentieel en beïnvloedt zowel de helderheid als de energie-efficiëntie van het spanplafond.

Ook de afstand tussen de LED-verlichting en het plafond is cruciaal. Voor een gelijkmatige verlichting moeten de LED’s gelijkmatig achter de lichtbron worden verdeeld. De afstand tussen de lichtbron en het spanplafond moet daarom tussen 30 en 50 cm bedragen, afhankelijk van het gebruikte type LED.

De vorm van het verlichte spanplafond is een andere belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden. Het kan worden gepersonaliseerd en voorzien van een doorschijnende afbeelding, wat een aanzienlijke invloed kan hebben op het algemene ontwerp van de ruimte. Bovendien kunnen spots of lampen worden gebruikt om specifieke gebieden of objecten te benadrukken en het gelijkmatige licht van het spanplafond aan te vullen.

Spanplafond met RGB LED-verlichting

Als alternatief kan kleurveranderende RGB LED-verlichting worden toegevoegd achter het doorschijnende spanplafond. Het spanplafond met RGB LED-verlichting maximaliseert het creatieve effect. Door RGB (rood, groen en blauw) LED-verlichting te installeren, kunnen verschillende verlichtingseffecten worden geregeld.

De aansturing van de verlichting kan gaan van eenvoudige handbedieningen tot complexe geprogrammeerde DMX-systemen die op afstand via het internet toegankelijk zijn.

Xeiling beschikt over een compleet assortiment RGB LED-verlichting, besturingssystemen en armaturen en heeft ruime ervaring met RGB-verlichting in retail en architecturale installaties.

De combinatie van RGB LED-verlichting en bedrukte spanplafonds of -wanden is een geschikte oplossing voor het creëren van een verscheidenheid aan interieurontwerpen.

Kenmerken
Lichtdoorlatend spanplafond

 • polyester geweven doek met een polyurethaan coating
 • lichtdoorlatendheid 30%, 50% of 70%
 • thermisch en akoestisch isolerend
 • naadloos tot 5,1 m. breedte
 • max. lengte tot 50 m. in één stuk
 • brandattest Euroclass B-s1, d0 (EN 13501-1)
 • 100% vocht- en chloorbestendig
 • Kleur: wit
 • koude, droge installatie
 • opties: print, kleur, RGB LED-verlichting, lichtbak
 • internationale keurmerken
 • 10 jaar garantie
 • made in Europe

Een greep uit onze realisaties

Vraag uw offerte