Antibacterieel spanplafond

De oplossing voor vochtige en hygiënegevoelige omgevingen

In ruimtes waar microben, bacteriën en schimmels snel gedijen of niet mogen voorkomen, kan een antibacterieel spanplafond de beste oplossing zijn. Niet alle plafonds zijn geschikt voor elke omgeving. In ziekenhuizen en voedselverwerkende bedrijven moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met verschillende hygiënenormen en deze eisen gelden vaak ook voor dokterspraktijken, schoonheidsinstituten en zwembaden.

Xeiling gebruikt een specifiek antibacterieel doek ontwikkeld voor het gebruik in ziekenhuizen en andere medische instellingen, met als belangrijkste eis de verspreiding van microben tegen te gaan en tegelijkertijd een stijlvolle oplossing te bieden.

Onze antibacteriële plafonds kregen het A+ certificaat en het Oeko-Tex® label, een garantie dat ze geen vluchtige organische stoffen in de lucht of kankerverwekkende stoffen afgeven.

Xeiling

Antimicrobiële spanplafonds, een duurzame oplossing voor professionals in de gezondheidszorg

Zorginstellingen en ziekenhuizen die hun patiënten een gezonde omgeving moeten bieden, behoren tot de eersten die profiteren van antimicrobiële spanplafonds. Ze worden snel geïntroduceerd in wachtkamers, labo’s en onderzoekskamers. Verlichting kan gemakkelijk worden geïntegreerd om bij te dragen aan een rustgevende omgeving.

Antimicrobiële plafonds kunnen ook worden gebruikt in ziekenhuizen waar sprake is van contact met bacteriën. Met de nodige aandacht bij renovatie en bouw kunnen deze zorgomgevingen profiteren van een beter milieu. Ze kunnen de groei van micro-organismen en bacteriën tegengaan.

Het creëren van vriendelijke en comfortabele ruimtes is mogelijk, zelfs in ziekenhuizen! Antimicrobiële coatings zijn hier van het bewijs en kunnen worden toegepast op alle vormen van ruimtes en plafonds. Ze kunnen ook op muren worden aangebracht! Met een antimicrobieel spanplafond of -wand kunt u de best mogelijke omgeving voor patiëntenzorg bieden.

Anti-bacteriologische technologie Sanitized®

Onze antibacteriële doeken zijn speciaal ontwikkeld met het oog op veiligheid en duurzaamheid en zijn behandeld met Sanitized® beschermingsoplossingen die 99,9% van de bacteriën vernietigen.
Sanitized® voorkomt schimmelvorming en beperkt de groei van microben, schimmels, meeldauw, rot en algen door de verschillende bacteriële voedselbronnen direct te vernietigen. Daardoor kunnen deze bacteriën zich niet vormen of verspreiden. Sanitized® behandelde spanplafonds zijn en blijven dus vrij van mijten.
Aangezien het een echte antibacteriële en schimmelwerende barrière is, biedt Sanitized® een langdurige werking en doeltreffendheid, zelfs na blootstelling aan ontsmettingsmiddelen.

Kenmerken
Antibacterieel spanplafond

 • polyester geweven doek met een polyurethaan coating
 • antibacteriële coating met Sanitized® certificaat
 • thermisch en akoestisch isolerend
 • naadloos tot 5,1 m. breedte
 • max. lengte tot 50 m. in één stuk
 • brandattest Euroclass B-s1, d0 (EN 13501-1)
 • 100% vocht- en chloorbestendig
 • verkrijgbaar in diverse kleuren
 • koude, droge installatie
 • opties: print,, lichtdoorlatendheid 50%
 • internationale keurmerken
 • 10 jaar garantie
 • made in Europe

Een greep uit onze realisaties

Vraag uw offerte