Spanplafond vs gyproc

Een gyproc plafond was lange tijd dé standaardkeuze voor een verlaagd plafond. Spanplafonds zijn echter meer en meer in opmars.

Een spanplafond bestaat uit een op maat gemaakt polyester doek. Een vakman bevestigt het doek met behulp van profielen aan de muren onder het bestaande plafond. Zo kan hij het doek heel strak opspannen en krijg je een egaal, homogeen eindresultaat. Er moet niets verder afgewerkt of geschilderd worden.

Akoestisch spanplafond by Xeiling

Wat zijn de voordelen van een spanplafond vs gyproc?

  • Vlotte plaatsing, zonder stof: Bij Xeiling streven we ernaar een spanplafond in één dag te plaatsen. Er komt geen breek- of slijpwerk aan te pas. De hinder blijft beperkt tot het absolute minimum.
  • Slechts 1 vakman: Bij een spanplafond zorgt 1 vakman voor de plaatsing en de afwerking. Dat resulteert in een eenvoudigere planning van de werken. Bij een gyproc plafond ben je afhankelijk van meerdere vakmannen.
  • Geen afwerking nodig: Eenmaal een spanplafond geplaatst is, zijn er geen verdere afwerkingskosten. Terwijl je gyproc achteraf wel nog moet schilderen of behangen.
  • Bestand tegen vocht en temperatuurverschillen: Een spanplafond is volledig waterafstotend en behoudt zijn vorm bij temperatuurverschillen. Een spanplafond in de badkamer of keuken is dus perfect mogelijk. Bij een gyproc plafond loop je het risico op afbladderende verf of blaasjes.
  • Onderhoudsvriendelijk: Een spanplafond kan je eenvoudig afwassen met water en detergent. Terwijl een plafond in gyproc na verloop van tijd een nieuw likje verf of nieuw behang nodig heeft.
  • Verschillende types & designs: Keuze uit een standaard spanplafond, een akoestisch spanplafond, een spanplafond met print, een lichtdoorlatend spanplafond of een antibacterieel spanplafond. Bij een spanplafond kan je kiezen uit tal van kleuren, maar ook uit verschillende designs en motieven. Je kan het doek laten bedrukken met wat je maar wil.
  • Plafondintegraties: De integratie van verlichtingselementen, rookmelders en andere apparatuur gebeurt naadloos. Luidsprekers kunnen onzichtbaar boven het spanplafond worden ingebouwd.
  • Perfect egaal: Ook al werk je met een vakman, een gyproc plafond zal nooit zo effen en egaal ogen als een strakgespannen spanplafond.

Het is overduidelijk dat een spanplafond meer voordelen biedt dan een plafond van gyproc. Een spanplafond is sneller te plaatsen, heeft een hele strakke, naadloze afwerking en is te leveren in verschillende designs.

Vraag uw offerte