Akoestische wandpanelen met print

Voor een gepersonaliseerd en functioneel interieur

Creëer een persoonlijke en unieke look met onze wandpanelen. Deze panelen kunnen worden gepersonaliseerd met prints, foto’s of patronen naar keuze.

"Harde" interieurs hebben een lange nagalmtijd, wat irritatie en vermoeidheid veroorzaakt en het concentratievermogen negatief beïnvloedt. Denk aan restaurants, ziekenhuizen, vergaderzalen, scholen en kantoren.

Een goede akoestiek maakt werken, ontspannen en wonen aangenamer. Onze akoestische wandpanelen absorberen en isoleren geluidsgolven. Elke ruimte wordt beter als het geluid stiller is.

Afhankelijk van de frameconfiguratie varieert de akoestische waarde van onze akoestische panelen van 0,65 tot 0,90.

In onze panelen zijn de bedrukte stof en het geluidsabsorberende materiaal met elkaar verbonden. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit katoenvezels. Deze lange vezels absorberen geluidsgolven goed. De akoestische print is voorzien van een aluminium frame.

Xeiling

Acoustic Basic of Acoustic Premium?

Onze geluidsabsorberende panelen zijn verkrijgbaar in twee geluidsabsorptieniveaus: de Acoustic Basic en Acoustic Premium, waarbij de Basic een alpha-waarde van 0,65 heeft. Dit is voldoende voor de meeste woonkamers. Voor maximale galmreductie is het Premium paneel de beste keuze. Het Premium paneel heeft een α-waarde van 0,9, wat te danken is aan een extra laag geluidsabsorberend materiaal. Dit zorgt voor een nog hogere geluidsabsorptie. De akoestische panelen zijn standaard voorzien van een aluminium frame. Door de dikte van de Premium panelen is het frame van deze akoestische panelen ook iets steviger.

Akoestische hexagons

Met hexagons aan de muur creëer je een unieke collage die je helemaal zelf kunt samenstellen. Een hexagon is een razend populair zeshoekig paneel met daarop een eigen foto, print of patroon.

Bij de akoestische hexagons is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Door deze lange vezels worden geluidsgolven goed geabsorbeerd. De hexagons hebben een akoestische waarde van 0,65.

De akoestische print is voorzien van een geanodiseerd aluminium frame. Door het anodiseren heeft het frame een slijtvaste laag en gaat het lang mee. Je hebt de keuze uit een wit of een zwart frame.

De hexagons zijn verkrijgbaar in drie formaten: 60, 100 en 140 cm.

Kenmerken
Akoestische wandpanelen met print

  • aluminium frame, kleuren: zwart of wit geanodiseerd
  • dikte frame: 30 mm (Basic), 42 mm (Premium)
  • sublimatie printtechniek
  • panelen met hoge geluidsabsorptie tot 90%
  • akoestische waarden: αw 0,65 (Basic) - αw 0,90 (Premium)
  • plaatmateriaal: hardboard geperforeerd, 3 mm dik

Een greep uit onze realisaties

Vraag uw offerte